Čínský orgánový pentagram

17.11.2012 19:16

Tradiční čínská medicína věří, že se lidské tělo skládá z pěti základních orgánů, tzv. mateřských orgánů. Ty stojí na špici pěti orgánových okruhů čínského pentagramu. Člověk je v naprosté vyrovnanosti v případě, že jsou jednotlivé okruhy v dokonalé harmonii.

 

V dnešní době je nemožné, aby se člověk nesetkal se škodlivinami. Všechno, s čím přijde naše tělo do styku v nás zanechá nějakou stopu (ať pozitivní nebo negativní). Potraviny, ovzduší, voda, prostředí, stres a další představují pro náš organismus různě velkou zátěž. Toxiny mohou zatěžovat jakýkoli orgán a způsobují tak tělesné či psychické potíže. Je třeba se zaměřit na jednotlivé okruhy a detoxikovat orgány, které jsou zatěžovány toxiny nebo infekčním ložiskem.

 

 

 

Mateřskými orgány jsou játra (dceřinný orgán žlučník), slezina (dceřinný orgán žaludek), ledviny (dceřinný orgán močový měchýř), plíce (dceřinný orgán tlusté střevo) a srdce (dceřinný orgán tenké střevo).  Na obrázku jsou znázorněny vazby mezi jednotlivými orgánovými okruhy.

 

Zdroj: www.joalis.eu/cs-CZ/vzdelavani/detoxikace-pro-kazdeho

Obrázek: https://www.trigon-kennels.cz/trigon-kennels/5-Veterin-alternativni-medicina/17-Vyuziti-poznatku-cinske-medic

Kontakt