Joalis CorDren

09.01.2013 21:45

Srdce je velmi složitý orgán, a tudíž nás nepřekvapí, že jeho detoxikace od infekčních ložisek bude vyžadovat poměrně komplikovaný preparát.

Vlastní srdce se skládá z osrdečníku, tedy vaku, v němž je srdce umístěno, dále z vlastního srdce tvořeného myokardem – srdeční svalovinou, endokardem – srdeční výstelkou a systema conducenc cordis – elektrickým systémem srdce. Endokard tvoří povlak uvnitř srdeční svaloviny a nachází se i na srdečních chlopních. Těch je v srdci celá řada: chlopně k dolní duté žíle a ke koronárním tepnám, chlopeň k plicnímu kmeni a trojcípá chlopeň, chlopeň uzavírající přepážku mezi síněmi, tzv. mitrální chlopeň či chlopeň uzavírající aortu.

Většina lidí předpokládá, že koronární arterie a žíly umístěné na povrchu srdečního svalu náleží z hlediska detoxikace též k srdci, ale v CorDrenu nejsou zařazeny, neboť souvisí s cévním systémem – tedy se systémem artérií a vén. Také onemocnění, které se koronárních artérií týká, je onemocněním cévního systému, nikoliv srdce samotného.

 

V srdci jsou umístěny ještě další struktury, a to přepážky mezi komorami a síněmi, ale také vazivový aparát udržující chlopně v jejich postavení. Nachází se zde také svalová vlákenka, která fungují mimo vlastní srdeční svalovinu a probíhají na vnitřní stěně srdeční. Také osrdečník (perikard) je mnoho vrstevný útvar, v němž nalezneme nejen vlastní blány tvořící zmíněný vak, ale i vazy držící srdce připevněné na sternu, a rovněž žilní splavy.

 

Ve všech těchto tkáních mohou být infekční ložiska, která způsobují různé zdravotní problémy. Ložiska v osrdečníku obvykle vyprovokují zánět osrdečníku s eventuálním vznikem tekutiny utlačující srdce. Také pozánětlivé změny a srůsty pak mohou přinášet potíže. Vlivem ložisek srdeční sval ochabuje, ztrácí svoji sílu a vzniká tak oslabené srdce. U starších lidí pak hovoříme o pojmu stařecké srdce, u mladších lidí se takové srdce zvětšuje a je hypertrofické. Srdeční svalovina ovšem bytní i tehdy, jestliže vznikají problémy v proudění krve a je třeba, aby srdeční sval vykonával více práce než je obvyklé. Fyziologicky se takový stav nazývá sportovní srdce, a setkáváme se s ním u lidí vystavených zvýšenou fyzické zátěži.

Endokard často trpí záněty, které mají vliv především na funkci chlopní. Ty pak kalcifikují – usazují se v nich vápenaté soli, což je přirozená reakce organismu na zánět. Takové chlopně pak samozřejmě neplní svoji funkci.

 

Velmi častým problémem je v současné době onemocnění elektrického systému srdce. Tento systém je tvořen dvěma uzlíky: sinoatriálním a atrioventrikulárním. Odtud se vzruchy přenáší po svazcích do prostoru komor i síní a elektrický vzruch je dále rozváděn tenkými vlákénky umístěnými pod endokardem. Srdeční elektrický aparát trpí poruchami, které se projevují jako kolísání srdečního rytmu, zpomalení nebo zrychlení srdeční činnosti nebo extrasystoly. V extrémním případě se může srdce i zastavit. Jak již bylo řečeno, ve všech těchto tkáních se mohou nacházet ložiska.

 

Odstraněním ložisek se především staráme o srdce jako takové, neboť jeho svalová síla, funkce chlopní i elektrická aktivita je základním předpokladem života. V srdci a osrdečníku se často vytváří ložiska s boreliovým či virovým obsahem (virus chřipkový či virus coxsackie), ale přítomny mohou být i jiné mikroorganismy. Na srdce může rovněž působit mikrobiální toxin ze vzdálených ložisek – především z mandlí a lymfatického systému – a může tedy docházet k imunitním reakcím právě na tento druh toxinu. Srdci se nevyhýbá ani autoimunitní problematika, takže závažné srdeční poruchy, končící transplantacemi, jsou často způsobeny tím, že se k základnímu problému přidruží i autoimunitní aktivita.

 

Srdce je pochopitelně orgán emocionální a také mateřský orgán pro cévní systém. Srdce určuje výkonnost organismu ve vyšším věku, a tak má pravidelná srdeční detoxikace zásadní smysl pro udržení zdraví. Ke CorDrenu přidáváme i další preparáty detoxikující srdce: CorHelp, Lymfatex, TonsilaDren a samozřejmě i preparáty pracující s cévním systémem: VenaDren, Metabol, Metabex.

 

Srdce není uchráněno ani od usazování těžkých kovů a radioaktivních látek, detoxikaci tedy doplňujeme Ionyxem a Antimetalem. Především preparáty skupiny Ionyx hrají důležitou roli při likvidaci problémů epigenetického prostředí, které mohou mít za následek poruchy genu řídících systém srdce. Mnohdy tedy Ionyx a přidružené preparáty z ionyxové skupiny podáváme na začátku celého detoxikačního procesu. Následné podání CorDrenu je pak v detoxikaci srdce velmi účinné.

 

V druhé a třetí vlně je možné podávat preparáty antimikrobiální: Antivir a Nobacter. Srdce jako pumpu ošetřují také preparáty uvolňující dýchací cesty. V úvahu tedy přicházejí především preparáty pro arteriální a venózní řečiště.

 

Problémy se srdcem se mohou projevovat otoky, dušností, ale také tlakem a jinými nepříjemnými pocity na hrudi. Mnohdy však mohou být asymptomatické až do závažného stupně. Proto se při detoxikaci srdce tak úplně neřídíme subjektivními pocity klienta, ale aktivně do problému vstupujeme. Je důležité si uvědomit, že čínské lékařství nás upozorňuje především na problémy se špičkou jazyka a špičkou nosu, ale také na slabý hlas a pocit únavy. Příznačné jsou zejména pocity strachu ze smrti a sny s tímto úzkostným obsahem. Podle čínské dietologie posiluje aktivitu srdce horká chuť a teplo, ovšem pozor – přílišné teplo naopak srdce oslabuje. Proto se ve velkém teple raději vyhněme náročným fyzickými výkonům, nepřejídejme se a nepodléhejme silným emocím. Právě silné nevyvážené emoce jsou pro srdce největším psychologickým toxinem.

 

Zdroj: Jonáš, Josef. CorDren. Joalis info: Bulletin informační a celostní medicíny. 2007, č. 4.

Kontakt