Kdo je MUDr. Josef Jonáš?

20.11.2012 14:04

MUDr. Josef Jonáš vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. Krátce po promoci na lékařské fakultě se stal primářem psychiatrického oddělení nemocnice v Chomutově.

 

Jeho zájem o různá odvětví přírodní medicíny však nakonec zvítězil, a tak MUDr. Josef Jonáš oblast klasické medicíny oputil a otevřel si v Praze privátní ordinaci přírodní medicíny. Jako jeden z prvních se v Česku začal na profesní bázi zabývat přírodní medicínou. Dále se zabýval metodami, jako je EAV, Vega, funkční diagnostika, biorezonance, makrobiotika, homeopatie, shiatsu nebo manuální medicína.

 

Přírodní medicína a její metody se později staly základem pro jeho celostní (holistický) pohled na svět a východiskem pro zformulování jeho metody řízené a kontrolované detoxikace organismu.

 

Během více než třicetiletého výzkumu vyvinul Metodu řízené a kontrolované detoxikace organismu. Pomocí této metody je možné se zbavit toxinů, nahromaděných za celý život z životního prostředí, stravy, vlivem psychických procesů i dědičnosti. Tyto toxiny jsou příčinou většiny našich nemocí, zejména těch chronických. Zatímco klasická medicína léčí pouze jejich příznaky, "metoda řízené a kontrolované detoxikace organismu" se zaměřuje na jejich příčiny. Člověk je totiž živá bytost, v níž vše souvisí se vším. Jestliže se tělo zbaví toxinů, obnoví se přirozené funkce orgánů a zlepší se imunita. Tím se člověk uzdraví.

 

MUDr. Josef Jonáš je autorem knih:

  • Křížovky života
  • Tajenky života (kniha první)
  • Tajenky života (kniha druhá): Od teorie k praxi
  • Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše
  • Kde končí duše a začíná tělo
  • Jonášova kuchařka pro zdraví

Zdroj: www.jonas-ordinace.cz; www.josefjonas.blog.cz

Foto: www.joalis.eu

Kontakt