Lukeší desatero nedoporučených potravin

20.11.2012 16:55

Desatero bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou "odborné" časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.

 

  1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitaminů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
  2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
  3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus - způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
  4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
  5. Nepoužívejte margaríny - umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví - to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
  6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.
  7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
  8. Nekonzumujte pražené arašídy - obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
  9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
  10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj - pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.

Doporučené potraviny jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.

 

Zdroj: Melkusová, Jitka. Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak, říká Petr Lukeš,  Boskovicko. 2011, č. 30. 

Kontakt

Mgr. Ivana Pivoňková Poradce pro detoxikaci organismu Letovice
777 906 344 pivonkovaivana@seznam.cz