Joalis UrinoDren

02.01.2013 19:05

Močové cesty jsou místem, kde nalezneme infekční ložiska častěji, než bychom čekali. Ostatně základ v mateřském ložisku v ledvinách mají nejen sesterská ložiska vytvářející se v kloubech v páteři, ale také kvalita kostí ničených osteoporózou či osteopenií. S ložisky v ledvinách souvisí rovněž hromadění solí s následným vysokým krevním tlakem, celulitida, kožní změny, padání vlasů či ztráta jejich kvality a v neposlední řadě častý výskyt plísní. Je pravděpodobné, že za vznik ložisek v ledvinách – a následně v močových cestách – může stres. Tím je totiž často myšlena úzkost, která vzhledem k ledvinám představuje naprosto katastrofální emoci. Na ledviny má zásadní vliv samozřejmě i složení naší stravy – mnoho bílkovinných koncentrátů, přemíra soli, mléčných výrobků a lepku, to vše zapříčiňuje usazování hlenu v ledvinách a vytváří tak podmínky pro tvorbu ložisek.

 

 

Nejčastější komplikací ložisek v ledvinách jsou chronické nebo recidivující záněty močových cest. Ty bývají způsobeny buď nasedajícími infekcemi – neboť imunitní kvalita močových cest je následkem infekce poškozována – nebo také uvolňováním mikroorganismů z ložisek v močových cestách, nejčastěji v močové pánvičce. UrinoDren řeší problémy s ložisky v ledvinách a pánvičce ledvinné, v močovodu i močovém měchýři a močové trubici. UrinoDren bychom měli používat v první části detoxikačního procesu, protože většina toxinů odchází z organismu právě přes močové cesty. UrinoDren obsahuje tzv. klíče, které ruší ložiska rezonančním efektem prostřednictvím vazivového obalu ledvin a dalších vazivových tkání nacházejících se v ledvinách.

 

Infekční ložiska však nejsou jediným problémem, který může ledviny potkat. Rovněž velmi často dochází k tomu, že se proti ledvinám jaksi „vzbouří“ imunitní systém a tato autoimunitní reakce bývá pro ledviny zhoubná. Takový proces je totiž nejčastější příčinou úplného selhání ledvin. V podstatě je možno říci, že ledviny vlastně vychytávají imunokomplexy – tedy komplex protilátka a bílkovina infekce – a tento imunokomplex pak slouží jako příčina napadení ledviny imunitním systémem. Ložiska, ze ktrých jsou imunokomplexy uvolňovány nacházíme často v mandlích, ale mohou být pochopitelně i v jiných orgánech. V počítači, v obecných příčinách chorob, máme heslo imunokomplex, které nám ukáže, zda ledviny trpí vychytáváním tohoto toxinu.

 

Ještě častější je nález toxických kovů v ledvinách, a to především rtuti, ovšem setkáváme se zde i s jinými kovy, jako je olovo, iridium či natrium neboli sodík. Vyplavení kovů z ledvin napomůže preparát Renes. Vážnější situace nastává, hromadí-li se v ledvinách radioaktivní látky. My se o ní, bohužel, obvykle dozvídáme až ve chvíli, když člověk onemocnění nádorem ledvin.

 

V ledvinách – zvláště v močovém měchýři – se můžeme setkat s mnoha dalšími chemikáliemi, ať už průmyslového nebo zemědělského původu. Zde užijeme přípravky: Antichemik, Toxigen, Pesticid, Fungicid. U kuřáků nacházím v močovém měchýři toxiny vznikající hořením tabáku a toxické tyto usazeniny mívají obvykle rakovinotvorný účinek.

 

Je ovšem nutné připomenout, že v mnoha případech je za onemocnění ledvin a močového měchýře mylně považována poruchy vegetativního systému. Právě vegetativní systém řídí děje kolem močového měchýře, tedy vypuzení jeho obsahu a uzavírání svěrače. Právě v těchto funkcích bývají mnohdy problémy, jež je nutné řešit přes vegetativní nervový systém, trpící hojně toxiny kovů. Také celkové napětí vegetativního nervového systému může především v nočních hodinách přinášet zvýšenou tvorbu moče. Dotyčný pak musí opakovaně chodit na toaletu, potřeba močit jej budí ze spánku, a tak se většina lidí domnívá, že jde o poruchu močového ústrojí eventuálně prostaty.

 

Problém dále spočívá v tom, že v nočních hodinách je produkce moči utlumena hormonem adiuretin, jehož produkce je regulována ze šišinky (glandula pienalis). Toxické zatížení těchto struktur vede tudíž k tvorbě moče v nočních hodinách. Rovněž noční pomočování (enuresis nocturna) u dětí jen výjimečně souvisí s chorobami močového ústrojí – daleko častěji je způsobeno poruchou v CNS, tedy především v prodloužené míše.

 

Jedním ze základních preparátů, jimiž detoxikujeme ložiska z močového systému je právě UrinoDren, který velmi často stačí k řešení chronických a opakujících se močových problémů. Doporučuji jej ale i kombinovat s dalšími preparáty: Renes (k odstranění toxických kovů) a UrinoHelp. Přihlédneme-li k funkci vegetativního nervového systému, k činnosti ledvin, můžeme využít i preparát Cranium nebo preparáty proti toxickým kovům v CNS, jako jsou Antimetal, či Ionix. Takto bude problematika močového ústrojí detoxikací úspěšně řešena.

 

Zdroj: Jonáš, Josef. UrinoDren. Joalis info: Bulletin informační a celostní medicíny. 2007. č. 2.

Kontakt